Healthy Habits


Bloemkoolrijst curry


Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 kleine broccolistronk
  • 300 gram snijbonen
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kipfilet (bij voorkeur biologische scharrelkip)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember (ongeveer zo groot als een dobbelsteen)
  • 1 eetlepel Super Bouillon van Puur Rineke (of vergelijkbaar)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • Flinke hand cashewnoten



Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui knoflook en gember in kleine stukken. Snijd de champignons in plakjes, de broccoli in kleine stronkjes en de kipfilet in blokjes. 
  2. Fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de kip toe en bak tot deze bijna gaar is.
  3. Voeg de gember, de bouillon, de champignons en de snijbonen toe. Kook ondertussen de broccoli gaar. 
  4. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat zachtjes sudderen totdat alle groenten gaar zijn. Als de broccoli gaar is voeg je deze ook toe.
  5. Verdeel over de borden en garneer met cashewnoten.