Healthy Habits

Broccolisoep met zalmsnippers.

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon (met super bouillon van Puur Rineke)
  • 1 blokje gember (zo groot als een dobbelsteen)
  • Kruiden zoals tijm, peper, keltisch zeezout, komijn, rozemarijn
  • 150 gram gerookte wilde zalm
  • Eventueel verse bieslook ter garnering

 




Bereiding

  1. Snijd alle groenten in stukken
  2. Fruit de ui en knoflook in de pan met kokosolie. 
  3. Voeg de broccoli toe samen met de bouillon. Op het laatst voeg je de courgette toe. Zorg dat het water van de bouillon al kookt want dan verlies je de minste vitamine en mineralen door het kookproces. 
  4. Laat de groenten gaarkoken en voeg ondertussen de gember en kruiden toe. Terwijl de groenten aan het koken zijn snijd je de zalm in snippers.
  5. Zodra de groenten gaar gekookt zijn haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer. 
  6. Serveer de soep en garneer met de zalmsnippers en eventueel de verse bieslook.