Healthy Habits

Courgette spaghetti met avocado spinazie saus

20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram courgette spaghetti
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 avocado
  • 3 handjes spinazie
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 handje geraspte kaas





Bereidingswijze:

  1. Doe de spaghetti in een pan met kokend water.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd eventueel de oesterzwammen in grove stukken.
  3. Verhit een lepel kokosolie in een koekenpan. Voeg de champignons en oesterzwammen toe. Zodra deze bijna gaar zijn kun je de tomaatjes en de courgette spaghetti toevoegen.
  4. Mix ondertussen de avocado, spinazie en basilicium met een staafmixer of keukenmachine. Voeg het sap van de citroen toe. Maak op smaak met peper en (keltisch zee)zout.
  5. Zodra de spaghetti klaar is voeg je deze bij de rest en vervolgens voeg je de avocado spinazie saus toe.
  6. Dien op en top af met de pijnboompitten en geraspte kaas.