Healthy Habits


Zalm met zoete aardappelfrietjes


Ingrediënten (4 personen):

  • 4 stukken zalmfilet
  • 1 grote broccolistronk
  • 600 gram zoete aardappel
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1,5 citroen
  • Verse dille

Voor de saus:

  • 3 handjes spinazie
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/2 avocado
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Sap van een halve citroen
  • Peper, keltisch zeezout

 



Bereiding:

  1. Snijd de zoete aardappel in frietjes.
  2. Leg ieder stuk zalmfilet in een stuk alluminiumfolie. Doe hier de verse dille over en leg de citroen in plakjes op de zalm. Leg ook de tomaatjes en ui in het stuk allumiumfolie.
  3. Bereid de zoete aardappelfrietjes en zalmpakketjes 25 minuten op 200 graden. Je kan de zoete aardappelfrietjes ook los bereiden in de airfryer (ongeveer 20 minuten). 
  4. Snijd ondertussen de broccoli in stukjes en kook deze gaar.
  5. Mix alle ingredïenten van de saus met een blender of staafmixer tot een glad geheel.
  6. Serveer de zalmpakketjes met de zoete aardappelfrietjes en de broccoli. Garneer met de saus.