top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Groene aspergesalade met prosciutto

groene aspergesalade.png

Ingrediënten

​

  • 10- 15 groene asperges

  • 1/2 krop bindsla

  • 2 flinke handen spinazie

  • 1 handje rucola

  • 1 pakje biologische prosciutto

  • Een paar takjes verse munt, fijngehakt

  • Handje verse bieslook, in stukjes geknipt

  • 6 radijsjes

  • Handje amandelen​
     

Voor de dressing:

  • 50 ml extra vierge olijfolie

  • sap van 1/2 citroen

  • Scheutje azijn

  • 1 el honing

​

​

​

Bereiding
  1. Snijd het harde uiteinde van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout.
  2. Bak de prosciutto tot deze goed knapperig is.
  3. Snijd de bindsla en spinazie. Snijd de radijsjes in plakjes. Meng alle ingrediënten van de salade in een kom.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer goed door. Verdeel deze over de salade. 
  5. Top eventueel af met extra bieslook ter garnering.​
​
bottom of page