top of page
Groene aspergesalade met prosciutto

Ingrediënten
​
-
10- 15 groene asperges
-
1/2 krop bindsla
-
2 flinke handen spinazie
-
1 handje rucola
-
1 pakje biologische prosciutto
-
Een paar takjes verse munt, fijngehakt
-
Handje verse bieslook, in stukjes geknipt
-
6 radijsjes
-
Handje amandelen​
Voor de dressing:
-
50 ml extra vierge olijfolie
-
sap van 1/2 citroen
-
Scheutje azijn
-
1 el honing
​
​
​
Bereiding
-
Snijd het harde uiteinde van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout.
-
Bak de prosciutto tot deze goed knapperig is.
-
Snijd de bindsla en spinazie. Snijd de radijsjes in plakjes. Meng alle ingrediënten van de salade in een kom.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer goed door. Verdeel deze over de salade.
-
Top eventueel af met extra bieslook ter garnering.​
​
bottom of page



