top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Venkel-Koolrabi salade

apple-fennel-kohlrabi-slaw-3.jpg

Ingrediënten

​

Voor de salade:

  • 2 venkelknollen

  • 1 koolrabi

  • Handje hazelnoten

  • Loof van de venkel (optioneel, als garnering)

  • 1 eetlepel rauwe honing

  • Paar takjes saffraan

  • Keltisch zeezout, naar smaak

 

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

  • Sap van ½ citroen

  • Keltisch zeezout, naar smaak

​

Bereiding
cf2e6d7391eb9c83747d28bc417ad968_edited.jpg
  1. Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de koolrabi grof of snijd in flinterdunne reepjes.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de venkel kort aan met de honing, saffraan en een snufje Keltisch zout. Laat even afkoelen.
  3. Meng de venkel en koolrabi in een schaal. Voeg de dressing toe (olijfolie, citroensap en zout) en schep goed om.
  4. Rooster de hazelnoten kort in een droge pan, hak ze grof en strooi over de salade.
  5. Garneer eventueel met wat fijngesneden venkelloof.
bottom of page