top of page
Venkel-Koolrabi salade

Ingrediënten
​
Voor de salade:
-
2 venkelknollen
-
1 koolrabi
-
Handje hazelnoten
-
Loof van de venkel (optioneel, als garnering)
-
1 eetlepel rauwe honing
-
Paar takjes saffraan
-
Keltisch zeezout, naar smaak
Voor de dressing:
-
1 eetlepel extra vierge olijfolie
-
Sap van ½ citroen
-
Keltisch zeezout, naar smaak
​
Bereiding

-
Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Rasp de koolrabi grof of snijd in flinterdunne reepjes.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de venkel kort aan met de honing, saffraan en een snufje Keltisch zout. Laat even afkoelen.
-
Meng de venkel en koolrabi in een schaal. Voeg de dressing toe (olijfolie, citroensap en zout) en schep goed om.
-
Rooster de hazelnoten kort in een droge pan, hak ze grof en strooi over de salade.
-
Garneer eventueel met wat fijngesneden venkelloof.
bottom of page



