top of page
Rabarber Crumble met kokosyoghurt

Ingrediënten
​
Voor de rabarbercompote:
-
3 stengels rabarber
-
100 gram diepvriesfruit (bijvoorbeeld bosvruchten)
-
½ theelepel vanille
-
Snufje zout
​
Voor de crumble (tip: ook lekker als granola):
-
200 gram boekweitvlokken
-
100 gram ongezouten, ongebrande noten
-
30 gram kokossnippers
-
1 grote eetlepel amandelpasta of cashewpasta
-
1 eetlepel kaneel
-
Flinke scheut honing
​
Overige:
-
Kokosyoghurt (om erbij te serveren)
-
Optioneel: blaadje munt voor de garnering
​

Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kom. Zorg dat de amandel- of cashewpasta goed verdeeld is.
-
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Laat afkoelen.
-
Maak ondertussen de rabarbercompote: doe de rabarber samen met het diepvriesfruit, zout, vanille en 1–2 eetlepels water in een pannetje.
-
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 10–15 minuten, tot de rabarber uit elkaar valt en het fruit zacht is.
-
Serveer een lepel kokosyoghurt in een kom of glas, schep daar de warme of afgekoelde rabarbercompote op, en maak af met een royale portie crumble. Garneer eventueel met een blaadje munt.
bottom of page



