Gevulde Courgette
Ingrediënten (voor 2 personen)
-
2 grote courgettes (of 4 kleine)
-
2 grote uien
-
2 preien
-
200 g biologische spekjes
-
4 tomaten
-
Optioneel: eetbare bloemen
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgettes doormidden in de lengte en hol ze uit met een lepel. Zorg dat er een stevige rand overblijft. Bewaar het vruchtvlees apart.
-
Snijd de uien en bak ze op laag vuur. Laat dit zeker 15 minuten staan, zodat ze langzaam karamelliseren. Hoe langer je bakt, hoe zachter en zoeter de smaak.
-
Snijd de prei en tomaten in blokjes. Voeg dit samen met het vruchtvlees van de courgette toe aan de pan zodra de uien mooi goudbruin zijn. Bak het geheel nog 5 minuten op middelhoog vuur.
-
Bak de spekjes in een aparte pan tot ze knapperig zijn. Roer ze daarna door het groentemengsel.
-
Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gevulde courgettes circa 20 minuten in de oven.
-
Serveer eventueel met eetbare bloemen voor een feestelijke finishing touch.




