top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gevulde Courgette

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote courgettes (of 4 kleine)

  • 2 grote uien

  • 2 preien

  • 200 g biologische spekjes

  • 4 tomaten

  • Optioneel: eetbare bloemen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgettes doormidden in de lengte en hol ze uit met een lepel. Zorg dat er een stevige rand overblijft. Bewaar het vruchtvlees apart.

  2. Snijd de uien en bak ze op laag vuur. Laat dit zeker 15 minuten staan, zodat ze langzaam karamelliseren. Hoe langer je bakt, hoe zachter en zoeter de smaak.

  3. Snijd de prei en tomaten in blokjes. Voeg dit samen met het vruchtvlees van de courgette toe aan de pan zodra de uien mooi goudbruin zijn. Bak het geheel nog 5 minuten op middelhoog vuur.

  4. Bak de spekjes in een aparte pan tot ze knapperig zijn. Roer ze daarna door het groentemengsel.

  5. Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gevulde courgettes circa 20 minuten in de oven.

  6. Serveer eventueel met eetbare bloemen voor een feestelijke finishing touch.

bottom of page