top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Herfstige stamppot met paddenstoelen

De perfecte balans tussen zacht, kruidig en voedzaam. Een gezonde twist op klassieke comfortfood.

IMG_0963.jpeg

Ingrediënten

  • ½ groene pompoen

  • 3 middelgrote pastinaken

  • 10 wortels

  • 200 g oesterzwammen

  • 200 g shiitake

  • 200 g champignons

  • 1 prei

  • 1 el honing

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl harissa

  • 1 flinke klont roomboter

  • 1 hand rucola

  • Spekjes

  • Bottenbouillon

Bereiding

​Verwarm de oven voor op 185°C.

​​

Schil en snijd de wortels in grove stukken. Meng ze met de olijfolie, honing, harissa en paprikapoeder. Spreid uit op een bakplaat en rooster 30 minuten, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

​​

Schil de pompoen en pastinaak, snijd in blokjes en kook zacht in bouillon tot ze gaar zijn. Giet af (houd wat bouillon apart) en stamp tot een romige puree. Voeg een flinke klont roomboter toe en, indien nodig, een scheutje bouillon om het smeuïger te maken.

​​

Bak de spekjes in een ruime koekenpan krokant. Schep ze uit de pan, maar laat het bakvet zitten.

​​

Bak in hetzelfde vet de gesneden paddenstoelen en prei op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

​​

Meng de paddenstoelen door de pompoen-pastinaakstamp. Schep er op het laatst de rucola doorheen, zodat die net een beetje slinkt.

 

Serveer de stamp met de geroosterde wortels erop en eventueel de spekjes eroverheen voor extra hartigheid.

bottom of page