top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Lentequiche met raapstelen en spinazie

IMG_0866[1].JPG

Ingrediënten

​

Voor de bodem:

  • 150 gram amandelmeel

  • 40 gram boekweitgrutten

  • 2 eieren

  • 2 el olijfolie

  • Keltisch zout en peper naar smaak

​

Voor de vulling:

  • 1 flinke hand raapstelen

  • 2 flinke handen spinazie

  • 1 rode ui (+ eventueel stengel)

  • 1 el verse dragon, fijngehakt

  • 2 radijsjes

  • 3 eieren

  • 50 ml volle kokosmelk (uit blik)

​

Bereiding
472a11c4-a5ed-4f03-954a-baa2e71c7070.jpeg
Bodem
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een bal. Zet even in de koelkast.
  3. Rol de deegbal uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer 3 mm dik.
  4. Verdeel het deeg in een ingevet bakblik. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak deze 10 minuten voor.
​
Vulling
  1. Snijd de ui (en stengel) fijn. Hak de raapstelen en spinazie grof.
  2. Verhit kokosolie in een pan en fruit eerst de ui. Voeg daarna de raapstelen en spinazie toe en bak ze kort tot ze slinken.
  3. Voeg zout, peper, en dragon toe.
  4. Schenk het mengsel over de bodem.
  5. Klop in een aparte kom de eieren los met de kokosmelk en giet dit over de groenten. Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de hele taart.
  6. Top af met plakjes radijsjes.
  7. Bak de quiche 20-30 minuten goudbruin gaar.
bottom of page