top of page
Lentequiche met raapstelen en spinazie
![IMG_0866[1].JPG](https://static.wixstatic.com/media/4c3cee_b5c02ca1fec14059b9ce21b489e12664~mv2.jpg/v1/fill/w_204,h_271,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/IMG_0866%5B1%5D_JPG.jpg)
Ingrediënten
​
Voor de bodem:
-
150 gram amandelmeel
-
40 gram boekweitgrutten
-
2 eieren
-
2 el olijfolie
-
Keltisch zout en peper naar smaak
​
Voor de vulling:
-
1 flinke hand raapstelen
-
2 flinke handen spinazie
-
1 rode ui (+ eventueel stengel)
-
1 el verse dragon, fijngehakt
-
2 radijsjes
-
3 eieren
-
50 ml volle kokosmelk (uit blik)
​
Bereiding

Bodem
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een bal. Zet even in de koelkast.
-
Rol de deegbal uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer 3 mm dik.
-
Verdeel het deeg in een ingevet bakblik. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak deze 10 minuten voor.
​
Vulling
-
Snijd de ui (en stengel) fijn. Hak de raapstelen en spinazie grof.
-
Verhit kokosolie in een pan en fruit eerst de ui. Voeg daarna de raapstelen en spinazie toe en bak ze kort tot ze slinken.
-
Voeg zout, peper, en dragon toe.
-
Schenk het mengsel over de bodem.
-
Klop in een aparte kom de eieren los met de kokosmelk en giet dit over de groenten. Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de hele taart.
-
Top af met plakjes radijsjes.
-
Bak de quiche 20-30 minuten goudbruin gaar.
bottom of page



