top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Spring Roll

Frisse, kleurrijke rolletjes die niet alleen heerlijk smaken, maar je ook voorzien van gezonde vetten en voedzame ingrediënten.

Bereiding

  1. Vul een groot diep bord of een platte schaal met lauwwarm water. Dit gebruik je om de rijstvellenzacht te maken.

  2. Neem één rijstvel en leg dit kort (ca. 8–10 seconden) in het water. Zodra het vel zacht enbuigzaam is, haal je het er voorzichtig uit en leg je het op een schoon bord of vochtige snijplank. Tip: niet te lang laten weken, anders scheurt het vel sneller.

  3.  Beleg het midden van het rijstvel met een handje rucola, een paar blokjes wortel en tomaat, een plakje gerookte zalm, wat avocado en een theelepel pompoenpitten.

  4. Vouw eerst de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol daarna stevig van onder naar bovenop, zodat de vulling goed vastzit. Herhaal dit met de overige 3 rijstvellen.

  5. Serveer de spring rolls direct, of bewaar ze afgedekt in de koelkast (max. een paar uur) zodat ze vers en stevig blijven.

Ingrediënten

  • 4 rijstvellen

  • 2 wortels, in blokjes gesneden

  • 1 grote tomaat

  • 1 pakje gerookte wilde zalm

  • Een paar handjes rucola

  • 4 tl pompoenpitten

  • 1 avocado

bottom of page